Terápiás kutyusok Székesfehérváron

A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület is elfogadta meghívásunkat a 2014-es Down Világnapra. Terápiás kutyabemutatóval színesítik a március 23-án, Székesfehérváron rendezett programot a Vörösmarty Színház előtt.

Az Egyesületről:

tutiA Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület Székesfehérváron 2009 óta, a bejegyzésétől kezdve segíti a székesfehérvári szakszolgálati intézményekkel és az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI-vel együttműködve a gyógypedagógiai, logopédiai terápiában részesülő gyermekek fejlesztését vizsgázott terápiás kutyák közreműködésével.
Soraikban (gyógy)pedagógusok, fejlesztő pedagógusok, pszichológus és lótenyésztő valamint habilitációs kutyakiképző végzettségű szakemberek vannak. Munkánjukat gyógypedagógiai, gyermekjóléti, bölcsődei, óvodai és általános iskolai valamint szakszolgálati intézményekben, sérült gyermekek és felnőttek nappali ellátásában, lakóotthonokban, idősek otthonában végzik. Évek óta egyre nagyobb számú sérült gyermek számára tudják biztosítani Székesfehérváron, a sikeres pályázati eredményeiknek köszönhetően, számukra ingyenesen a terápiás kutyák habilitációs foglalkozásaikba történő bevonását.

A Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesületről bővebb információk a honlapjukon, valamint a Facebook oldalukon olvashatók!