I. Nemzetközi Kromoszóma Karnevál

2016. március 19-e reggelén az Akvárium Klubban izgatottan vártunk. Vártuk az önkénteseket, a fellépőket, a műsorvezetőket, a Down – háló tagjait, a szlovák és cseh partnereket, a rézfúvósokat, a mazsorett csoportot, a családokat, barátokat, támogatókat, szimpatizánsokat, mindazokat, akik velünk, együtt, közösen akarták jól érezni magukat a Down-szindróma világnapjához köthető rendezvénysorozatunk első programján, az I. Nemzetközi Kromoszóma Karneválon.

Lassacskán mindenki megérkezett, és 10 órakor elindult a menet. A jótékonysági sétán több százan vettünk részt, transzperensekkel hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a Down-szindrómával élők is boldogok, a társadalom teljes értékű tagjaivá tudnak és akarnak válni! A Visegrad Fund támogatásának köszönhetően nem csak hazai csoportok és családok, hanem szlovák és cseh partnereink is megjelenhettek a rendezvényen és ők is megmutathatták, hogy mindannyian ugyanazon a nyelven mosolygunk.

A menet a Vörösmarty teret megkerülve, Stohl András vezetésével, a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Zenekar és a Gyáli Mazsorett csoport közreműködésével és kíséretével, vidáman, mosolyogva, ismerősöket, ismeretleneke bevonva sétált vissza az Akváriumba.

A helyszínen a Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház várta a kicsiket és nagyokat, kézműves foglalkozással, játszósarokkal, csillámtetoválással, és tanácsadással. A 16 szervezetet magába foglaló, országos lefedettségű Donw-háló tagjai színes sportvetélkedőkre invitálták a jó időben és napsütésben az érdeklődőket, hogy kipróbálhassák magukat, ismert sportemberek segítségével akár a kosárlabda, a foci vagy a harcművészeteket világában.

11:30 perctől az Intim Torna Illegál adott minikoncertet, majd a NEMADOMFEL Együttes remek produkcióját tekinthettük meg. A tombolasorsolás izgalmait kiheverve levezetésképpen a Ladánybene 27 zenekar adta a talp alá valót.

Ismét megmutattuk, hogy a Különbség kisebb, mint gondolnánk, hogy MI is szeretünk bulizni, jól érezni magunkat, hogy a Down-szindróma nem egy bélyeg, hogy nem kell félni tőlünk, hisz mi is mindenkit szeretünk! Jövőre találkozzunk Veled is!

A képre kattintva megtekinthetitek Mészáros Annarózsa képes beszámolóját!

8_down_vilagnap (43)