Program

Down Világnapi Gála Jótékonysági futás  „0321-Kihívás – Játék előítéletek nélkül”Szimpátia séta a Margit-szigettől a Vígszínházig Budapest BábszínházKözös este a Visegrádi Négyek országaiból érkezett vendégekkel

PROGRAMOK ORSZÁGSZERTE A DOWN VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

2015-ben a Down-szindróma fővárosa Nyíregyháza, ahol március 22-én kerül megrendezésre Down Világnapi Gála!

 

Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ (4400. Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)

Kapunyitás: 10:00

Jegyinformációk elérhetők IDE kattintva!
Varázsoljuk együtt egy hatalmas Játszóházzá a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központot!
A Down Egyesület a Down Világnaphoz kapcsolódóan(március 21.) 2015-ben Nyíregyházán rendezi meg a Down Világnapi Gáláját!A Gálán olyan zenekarok színpadi előadását élvezhetitek, mint az ajkai Hangadók zenekar, akinek tagjai többségi és fogyatékossággal élőkből tevődnek össze. A fergeteges buli hangulat elmaradhatatlan!
A nyíregyházi Dongó együttes, több alkalommal vendégeskedett már a Csodavárban, bizonyítva, hogy a gyerekekkel együtt zenélve felejthetetlen élménnyé varázsolhatjuk a zene világát!
A sztárvendég, a méltán híres Makám zenekar lesz, akik 40 perces élő, interaktív gyerek koncerttel várják a kicsiket és nagyobbakat is.A Gála helyszínén színes kísérő programok is várnak Benneteket:
A Csodavár Korai Fejlesztő Központ és Játszóház golyófürdővel, lego sarokkal, labirintusokkal, fejlesztő játékokkal varázsolja Játszóházzá a Váci Mihály Kulturális Központ 3. emeletét. Arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás egész nap!

Ezen felül:
Az Állatbarát Alapítvány tüneményes kutyái várják a simogató kezeket, népi fajátékokat próbálhattok ki a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából,  a Magyar Vöröskereszt standjánál elsősegélynyújtás bemutatóra készülhettek, azonban Ti is megmérettetitek magatokat! A Zöldkerék Alapítvány jóvoltából pedig a Bringa-sulit is kipróbálhatjátok!
Ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy Fortuna asszony rátok mosolyogjon, tombolasorsolásunk főnyereménye:  egy Little Tikes csúszda a Brendon Babaáruházlánc felajánlásából. Egy szerencsés nyertes két főre szóló River Ride, úszó-buszozási élménnyel lesz gazdagabb, és a Nyíregyházi Állatparkba szóló, összesen 10 darab belépőjegy is gazdára talál a sok más értékes nyeremény mellett.

Down Világnapi Gála
időpontja: 2015. március 22. Vasárnap. 10:00 óra- 14:00 óra
helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ, Nyíregyháza, Szabadság tér 9.
Jegyek már elővételben megvásárolhatóak a helyszínen, vagy a Csodavárban. Jegyértékesítés a rendezvény napján is, a helyszínen. A belépő ára: 500 Ft.

Fellépnek:
10:45 perctől a Hangadók zenekar
Bővebben róluk ITT olvashattok!
11:25 perctől A szlovákiai Artest
11:50 perctől a Dongó együttes
A nyíregyházi zenekarról bővebb információk IDE kattintva elérhetőek!

12:40 perctől pedig Sztárvendég a Makám

0321_2015_A5.indd————————————————————————————————————————————-
TOVÁBBI PROGRAMOK, AMELYEKET A DOWN VILÁGNAP IHLETETT:

Jótékonysági futás: 2015. március 14., Városmajor (Budapest 12. kerület)

Futás-városmajor

Nagy örömmel hívogatunk benneteket egy rendezvényre, ami számunkra is ajándék. A Down Egyesület támogatására szervez Pechan Eszter jótékonysági futást és egyéb programokat a Városmajorban, március 14-én 9:30-tól.

Gyertek, hívjátok az egész rokonságot, minden munkatársat, osztálytársat, ismerőst és ismeretlent, fusson és adakozzon az egész utca, az egész város! :)

Aki nem szeret futni, a jótékonysági büfében pihenhet :)

A rendezvény részletes programja a facebookon.

————————————————————————————————————————————-

Szimpátia-séta és Víg-ölelés: 2015. március 19., 14:15, a Margit-szigetről a Vígszínházig (Budapest)

 


„0321-Kihívás – Játék előítéletek nélkül” kalandjáték sajtópremierje: 2015. március 19., 14.15., Vígszínház (Budapest)

 

1

A nemrégiben életrehívott “0321-Kihívás” célja, hogy ráébressze az embereket: csak együttműködéssel oldhatók fel a különbségekből adódó problémák. Az akció rövid távú célja, hogy a játékban részt vevők tapasztalatokat szerezzenek a „nehezített pálya” élményéről és arról, hogyan tudják összefogással ellensúlyozni az egyéni hátrányokat. A megismerésből adódó nyitottság lehetőséget kínál majd arra, hogy hosszú távon elindulhassanak azok a változások, amelyek egy befogadóbb társadalmi attitűddel segítik az inkluzív oktatás és a munkavállalás lehetőségeinek javulását.

A  rendhagyó játék sajtópremierjén a játékvezetői szerepet Gundel Takács Gábor tölti be, a játékosok pedig a színtársulat tagjai lesznek, többek között: Bata Éva, Börcsök Enikő, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Karácsonyi Zoltán, Lengyel Tamás és Péter Kata.

A „ 0321 – kihívás” sajtópremierjével egy időben 14.15-kor indul a Margit–szigeti zenélő szökőkúttól a Vígszínházig tartó szimpátia-séta, melyre várunk minden kedves érdeklődőt! Ezt 15 órakor a színház körbeölelése fogja követni.

A „0321-Kihívás” projekt a Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően valósul meg az ország több pontján. A különböző helyszínek ide kattintva tekinthetőek meg.

————————————————————————————————————————————-

Ingyenes családi programok: 2015.március 21, Budapest Bábszínház (Budapest)

 


2015. március 21-én, 10 és 16 óra között ingyenes programokkal várja a Down-szindrómával élő és többségi családokat a Budapest Bábszínház, a hatalmas játszótérré alakuló előcsarnokában.

Bővebben a programokról a bábszínház weboldalán: Budapest Bábszínház

————————————————————————————————————————————-

Közös este a Visegrádi Négyek országaiból érkezett vendégekkel:

 

2015. március 21., Nyíregyháza

Közös főzéssel ünnepeljük meg a Down-szindróma Világnapját, ahol DS fiatalok vesznek részt a főzés alkotó folyamatában, Nyíregyházán. A Down Egyesület tagjai és a Visegrádi Négyek, szlovák és cseh csapatai kóstolhatják meg az íncsiklandozó nemzetközi specialitásokat. Az itt elkészített ételek a hamarosan megjelenő online szakácskönyvünkben is megtalálhatóak lesznek.

————————————————————————————————————————————-

Down Világnapi Gála: 2015. március 22., Nyíregyháza

Bővebben lásd a lap tetején!