Programok országszerte a Down Világnaphoz kapcsolódóan

Világnapi programsorozat rendezvényeire szeretettel várunk mindenkit:

2015. március 14. Budapest, Városmajor – Jótékonysági futás

1A Down Világnapi eseménysorozat jótékonysági futással és egyéb programokkal indul, melyet a Down Egyesület támogatására szervez Pechan Eszter a Városmajorban, március 14-én 9:30-tól. Gyertek, hívjátok az egész rokonságot, minden munkatársat, osztálytársat, ismerőst és ismeretlent, fusson és adakozzon az egész utca, az egész város! :)
Aki nem szeret futni, a jótékonysági büfében pihenhet :)! Részletek IDE kattintva!

2015. március 19. – „0321-Kihívás – Játék előítéletek nélkül” kalandjáték – Vígszínház, Budapest
Szimpátia séta a Margit-szigettől a Vígszínházig: 2015. március 19., 14:15 perc

A nemrégiben életrehívott “0321-Kihívás” célja, hogy ráébressze az embereket: csak együttműködéssel oldhatók fel a különbségekből adódó problémák. A  rendhagyó játék sajtópremierjén a játékvezetői szerepet Gundel Takács Gábor tölti be, a játékosok pedig a színtársulat tagjai lesznek. A „ 0321 – kihívás” sajtópremierjével egy időben 14.15-kor indul a Margit–szigeti zenélő szökőkúttól a Vígszínházig tartó szimpátia-séta, melyre várunk minden kedves érdeklődőt! Ezt 15 órakor a színház körbeölelése fogja követni. Részletek IDE kattintva!

A „0321-Kihívás” projekt a Norvég Civil Alap támogatásának köszönhetően valósul meg az ország több pontján. A különböző helyszínek ide kattintva tekinthetőek meg.

2015.március 21. – Budapest Bábszínház

2015. március 21-én, 10 és 16 óra között ingyenes programokkal várja a Down-szindrómával élő és a többségi családokat a Budapest Bábszínház, a hatalmas játszótérré alakuló előcsarnokában. Részletek IDE kattintva!

2015. március 21. Nyíregyháza – Közös este a Visegrádi Négyek országaiból érkezett vendégekkel

Közös főzéssel ünnepeljük meg a Down-szindróma Világnapját, ahol DS fiatalok vesznek részt a főzés alkotó folyamatában, Nyíregyházán. Az itt elkészített ételek a hamarosan megjelenő online szakácskönyvünkben is megtalálhatóak lesznek.
2015. március 22. Nyíregyháza – Down Világnapi Gála

Lesz Makám koncert, Dongó Együttes, fellép a Hangadók, közben lehet szabadon járni-kelni, a Csodavár jóvoltából kézműves foglalkozni, arcot festetni, majd tombolán értékes ajándékokat nyerni. A nyíregyháza Spartacus focistái várják a sportrajongókat, az Állatbarát Alapítvány kutyusai a simogató kezeket, népi fajátékokkal játszhattok a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából, és mobil gym kipróbálására is lesz lehetőség. Részletek IDE kattintva!