Megnyílt az óriás-fotó kiállítás Kassán

KassaIdén negyedik alkalommal működött együtt a Down Világnap kapcsán a Visegrádi négy ország a Down Egyesület szervezésével. Az együttműködés egyik különlegessége 2013-ban az a 20 képből álló óriás-fotó kiállítás, melynek képei cseh, lengyel, szlovák és magyar Down-szindrómásokat ábrázolnak az országok egy-egy híres helyszínén.

A tárlat 20 fényképe a Visegrádi 4-ek országainak több városközpontjában készült, Budapesten, Nyíregyházán, Kassán, Brno és Wrocław városában. A Down Egyesület célja, hogy ezzel a kiállítással közelebb hozzuk egymáshoz a többségi társadalmat és a fogyatékkal élőket nemcsak a visegrádi négyek között, hanem az országokon belül is, hiszen Down-szindrómások mindenhol vannak. Célunk, hogy támogassuk őket életük minden egyes szakaszában! A nemzetközi összefogásban készült munkát a Visegrád Fund támogatta 2013-ban.

Április 13 és május 4 között Kassán (2013-ban Európa egyik kulturális fővárosa) láthatóak a képek.

A kiállítás következő állomásai:

– május 6 – május 27 – Brno
– május 28 – június 18 – Wrocław

Kiemelt célunk, hogy ezzel a kiállítással valóban közelebb hozzuk egymáshoz a többségi társadalmat és a fogyatékkal élőket nemcsak a visegrádi négyek között, hanem az országokon belül is.

A képre kattintva megtekinthetőek a helyszínen készült felvételek!