Göncz Árpád volt köztársasági elnök titkára, Dr. Gulyás András, valamint Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke volt a díszvendége a Csodavárban rendezett, kiállítás megnyitóval egybekötött Különleges Gyermeknapnak, melyet a Down Egyesület szervezett szombaton.

Az Egyesület tagjait, a gyermek és felnőtt Down-szindrómával élőket és családjukat látta vendégül, melynek keretében Kisari Károly, az egyesült elnöke, valamint Seszták Oszkár nyitotta meg a 2011-es Nemzetközi Down Világnapon kortárs festők – mint Wahorn András és ef. Zámbó István – és gyerekek által készített festményekből készült vándor-kiállítást nyíregyházi helyszínén. Göncz Árpád üdvözletét dr. Gulyás András, a volt köztársasági elnök Úr titkára adta át:

„Köszönöm meghívásotokat gyermeknapi rendezvényetekre. Biztos vagyok benne, hogy mindnyájan nagyon jól érzitek majd magatokat. Régóta figyelemmel kísérem és nagyra értékelem azt a tevékenységet, amelyet a Down Egyesület folytat. Már korábban is támogattam célkitűzéseiket…” – üzente a volt köztársasági elnök, aki 2012-ben 2 millió forinttal támogatta a Csodavár Fejlesztő Centrum működését.

A nyíregyházi játszóház az egészséges gyermekekről sem feledkezik meg; szombaton 10:00 órától őket várja a Csodavár gyermeknapi afterparty-ra rengeteg játékkal és családi programmal.

Nézze meg a képeket is IDE kattintva!