Jótékonysági festményaukció a KOGART Házban

A „művészet integrál!” címmel 30 festményt bocsájtott árverésre a Down Egyesület november 21-én a KOGART Házban. A műalkotások 2011. március 21-én születtek a Vígszínházban, a Nemzetközi Down Világnapon. Készítőik kortárs festők, Down-szindrómás és ép gyerekek. A kalapács alá került művek közül 23 a gyerekekkel közösen készült, a kortárs művészek – Bubla Éva, ef. Zámbó István, Horváth Judit, Szabó Gábor, Timkó Bíbor, Tóth József, Wahorn András – pedig további hét saját művet ajánlottak fel a Down Egyesület céljainak támogatására.
Az est fővédnöke Kovács Gábor úr, a KOGART alapítója volt, díszvendége Eszenyi Enikő, színész, rendező, a Vígszínház igazgatója, az árverést vezényelte Winkler Nóra. Az aukción összesen 3.400.000 Ft gyűlt össze, mely összeget a Down Egyesület az általa működtetett Csodavár Korai Fejlesztő Centrum fenntartására fordítja.
Nézze meg a rendezvényen készült képeket a fotóra kattintva!
„Nem a cél a legfontosabb, hanem az út, a tapasztalat megszerzése. A sors kijelöli az irányt, saját döntés alapján csak verítékes szenvedés lehetséges, a sorsszerűt kell elvégezni. Szükségünk van olyan új értékek befogadására, amelyek a szellemi és fizikai létezésünk, bolygónk megőrzését segítik. Jövőnk érdekében a felszabadításukra kell az elkövetkező időben határozott energiákat fordítanunk”. Kovács Gábor, a KOGART alapítója
„Minden ember értelmi, érzelmi fejlődése szempontjából az első öt év a legfontosabb. Ebben az időszakban hozzák a legnagyobb eredményeket az ide befektetett erőforrások. A fogyatékkal élő emberek életminőségének javítására ez az időszak a legalkalmasabb, ezért kap munkánkban óriási hangsúlyt a korai fejlesztés szerepe.” Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke

Tóth József kiállítás nyílik a Mohában!

TáncTÓTH JÓZSEF festőművész „MEGHOZTAM A TÖKGYALUT” című kiállítása JÚNIUS 1-JÉN (pénteken) 17 ÓRAKOR nyílik a MOHA KÁVÉHÁZ és Kultúrtérben. A kiállításon megtekinthető Tóth József “Tánc” című festménye is, melyre licitálni a Down Egyesület által szervezett aukción, 2012 novemberében lehet!

Töltse le a Down Egyesület “A művészet integrál!” festményaukció katalógusát, és nézze meg, Tóth József képe mellett mely alkotásokra licitálhat az év végén!

A kiállítást megnyitja: Dr. Winkler Ferenc muzeológus

Felolvas: Hegedűs D. Géza

Zongoránál: Fesztbaum Béla

Helyszín: Moha Kávéház és Kultúrtér
1114 Bp. Bartók Béla út 11.
Telefon: (06 1) 209 06 58
www.facebook.com/MohaCafe
e-mail: mohacafe@windowslive.com

Göncz Árpád üdvözölte a Down-szindrómás gyermekeket

Göncz Árpád volt köztársasági elnök titkára, Dr. Gulyás András, valamint Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke volt a díszvendége a Csodavárban rendezett, kiállítás megnyitóval egybekötött Különleges Gyermeknapnak, melyet a Down Egyesület szervezett szombaton.

Az Egyesület tagjait, a gyermek és felnőtt Down-szindrómával élőket és családjukat látta vendégül, melynek keretében Kisari Károly, az egyesült elnöke, valamint Seszták Oszkár nyitotta meg a 2011-es Nemzetközi Down Világnapon kortárs festők – mint Wahorn András és ef. Zámbó István – és gyerekek által készített festményekből készült vándor-kiállítást nyíregyházi helyszínén. Göncz Árpád üdvözletét dr. Gulyás András, a volt köztársasági elnök Úr titkára adta át:

„Köszönöm meghívásotokat gyermeknapi rendezvényetekre. Biztos vagyok benne, hogy mindnyájan nagyon jól érzitek majd magatokat. Régóta figyelemmel kísérem és nagyra értékelem azt a tevékenységet, amelyet a Down Egyesület folytat. Már korábban is támogattam célkitűzéseiket…” – üzente a volt köztársasági elnök, aki 2012-ben 2 millió forinttal támogatta a Csodavár Fejlesztő Centrum működését.

A nyíregyházi játszóház az egészséges gyermekekről sem feledkezik meg; szombaton 10:00 órától őket várja a Csodavár gyermeknapi afterparty-ra rengeteg játékkal és családi programmal.

Nézze meg a képeket is IDE kattintva!

Kiállításmegnyitó a Bárczin

„A művészet integrál!” címmel kiállítás nyílt kortárs képzőművészek – köztük ef Zámbó István és Wahorn András – festményeiből április 23-án hétfőn, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán, majd élménybeszámolót tartott 4 down-szindrómás fiatal, akik szakmai gyakorlaton vettek részt ősszel Spanyolországban. A kiállítás május 5-ig látható a C épület emeleti folyosóján!

A megnyitón készült fotók a képre kattintva megtekinthetők!

Kiállítás megnyitó a Bárczin

„A művészet integrál!” – kiállítás megnyitó és élménybeszámoló

„A művészet integrál!” címmel kiállítás nyílik kortárs képzőművészek – köztük ef Zámbó István és Wahorn András – festményeiből április 23-án hétfőn, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán 11:00 órakor a “C” épület, emeleti folyosóján, majd élménybeszámolót tart 4 down-szindrómás fiatal, akik szakmai gyakorlaton vettek részt ősszel Spanyolországban.

ToledoA nyíregyházi Down Egyesület által szervezett festmény kiállításon nagyrészt olyan alkotások láthatók, amelyeket a kortárs festőművészek down-szindrómás és ép gyermekekkel közösen készítettek a 2011-es Nemzetközi Down Világnapon, a Vígszínház karzatán, ennek megnyitója kezdődik 11:00 órakor.
A kiállítás megnyitó után, 11:20-tól 4 down-szindrómás fiatal és egy gyógypedagógus tart élménybeszámolót az ősszel 3 héten át tartó, spanyolországi szakmai gyakorlatról, ami Toledóban valósult meg. A résztvevők közül Novák György és Lászlóczki Imre, a szakmájuknak megfelelően a parkgondozás területén teljesítették gyakorlatukat, Fazekas Judit és Malacsek Zsófia pedig egy fogyatékkal élőket foglalkoztató vállalat manufaktúra részlegén dolgoztak egy hétig, majd a gyakorlat többi részében számítógépes adminisztrációs munkát végeztek irodában és bankban. Erről mesélnek!