Köszönjük…

…mindenkinek, aki vasárnapját a III. Vígszínházi Down Világnap alkalmából velünk töltötte. Ez a nap valóban felejthetetlen élmény volt fogyatékkal élő és egészséges gyermekek számára is, valamint a szülők és vendégek is egy olyan felhőtlen vasárnapot tölthettek Budapesten, melyre örökre emlékezni fognak.
Harkányi Endre megható vers-előadása után már nem volt kérdés, hogy a közönség ráhangolása sikeresen megtörtént, majd Eszenyi Enikő és Kisari Károly megnyitója után Fesztbaum Béla és Gyurcsi szinte testvérként, egymás gondolatait kitalálva konferálták színpadra a színesebbnél színesebb programokat.
Halász Judit koncertjét tátott szájjal hallgatta a hömpölygő tömeg, a Vígszínház művészeinek óriási sikerét a tapsvihar bizonyította. A Szlovákiából érkezett Art Est Kis hercegéből, valamint a Baltazár Színház fantasztikus előadásából merítve már újabb vállalkozó kedvű csoportok is jelentkeztek a 2012-es Down Világnapi rendezvényre, így ezen fellépők diadala sem kérdéses, ahogy a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékeinek lélegzetelállító műsora is feledhetetlen élményt nyújtott.
A tombola sorsolás hangulata Eszenyi Enikővel, valamint a Babaarcú Démonnal és szereplőtársaival a tetőfokára hágott, hiszen az értékes nyeremények pillanatok alatt találtak gazdára, és a legszerencsésebbek már újdonsült babaházukkal vagy épp laptopjukkal a kezükben élvezhették a kicsiket-nagyokat színpadra csábító Szalóki Ági Gingalló családi koncertjét.
A Vígszínházat a pincétől a padlásig betöltötte a játszóházakból kihallatszó gyermekkacaj,a Lego-építő apró kezek, a kézműves pókember- vagy pillangóarcú gyerekek, a könyvek között válogató szülők, a süteménydíszítő és majszoló csemeték, fotójukat váró látogatók, festőköpenybe bújt kicsi – és nagy –művészek, és a számtalan egyéb programban résztvevő kicsik és nagyok.
Köszönjük, hogy az Egyperces gyermekölelés megható pillanataiban is velünk voltatok, így Ti is részesei lehettetek annak az örömnek, amelyet nekünk jelentett ez a nap, hiszen a mosolygós arcok, a kedves ölelések, a számtalan csillogó tekintet, a sugárzó derű tette a Down Világnapot olyanná, amely által mindenki életébe örömet csempészett.
A képes beszámolót ide kattintva megtekintheti!