„Az Év Ügye!” – felvállaljuk, teszünk érte, és eredményt érünk el

Hamarosan ismét eljön a Down Világnap, amire a Down Egyesület nem csak a Vígszínházban, március 20-án rendezendő különleges „játszóházzal”, hanem egy hagyományteremtő akcióval is készül. Ennek főszereplői a fogyatékkal élők, valamint egy “Ügy”, méghozzá egy olyan, amelyet felvállalunk, amelyért  teszünk, és amellyel eredményt érünk el. Célunk az érintetteket összehozni egy ügyért!

A Down Egyesület online fórum oldala régóta üzemel, szép számmal merülnek fel kérdések hónapról hónapra a fogyatékossággal élők problémáival kapcsolatban. Ezek főként jogi, egészségügyi, kommunikációs, oktatási, valamint ügyintézési problémák, melyekre Egyesületünk szakértők segítségével keresi a választ. Úgy gondoljuk azonban, hogy ha a nehézséget, esetleg fájdalmat okozó gondokat egyesével vesszük napirendre, és közös összefogással küzdünk azok megoldásáért, akkor jobb eséllyel érhetünk el eredményeket. 2011 ügye nem kizárólag a Down-szindrómával élőkről szól, hanem minden értelmi fogyatékkal élő problémájának megoldásáról.

Hogyan?

Most Önökön a sor, akik naponta küzdenek, és próbálnak megoldásokat találni, hogy felvessenek, vagy a meglévők közül kiválasszanak egy – egyelőre megoldatlanul maradt – problémát. Regisztráljanak – ha még nem tették meg – oldalunkon, a www.downegyesulet.hu-n, lépjenek be az érintettek fórumába, és keressék az „Év Ügye” menüpontot, ahol felvethetik a problémáikat, és ezúttal mi vállaljuk, hogy ezek közül az egyik mellé állunk, és azt együtt oldjuk meg Önökkel 2011-ben – ez lesz az “Év Ügye“.

További információkért látogasson el a www.downegyesulet.hu-ra!